informatii utile despre tatuaje.

Avertisment pentru toti iubitorii de tatuaje si piercing!
Suntem nevoiti , sa va aducem la cunostinta unele aspecte foarte impotrante,deoarece  a luat amploare in randul populatiei acest fenomen de-a ne tatua , fara  sa tinem cont  in ce conditii  se realizeaza  tatuajul sau piercingul de catre anumite persoane neautorizate.
Statisticele Ministerului Sanatatii din 2013 , arata ca peste 10000  de persoane au depus  sesizari legate de faptul ca si-au efectuat tatuaj sau piercing la persoane neautorizate ,in special care lucreaza acasa in dormitoarele personale  si chiar bucatarii si au contactat  diferite boli transmisibile in urma tatuajului efectuat la aceste persoane ,precum: hepatita B si C , sida/ HIV, boli de piele , infectii bacteriene etc. Desigur aceste boli pot fi contactate  si din alte surse  sau pe alte cai, precum relatii sexuale neprotejate , contact cu sangele si fluidele unor persoane purtatoare de boli transmisibile, prin diverse activitati de infrumusetare sau chiar prin anumite inteventii medicale.
Din diverse motive ,precum pretul unui tatuaj , etc. anumite persoane iau unele decizii pripite de-a se tatua sau a-si face un piercing ,fara sa se intereseze prea mult  de urmatoarele conditii  obligatorii :
*tatuatorul este obligat sa aibe cursuri de specialitate in domeniul tatuajului si piercingului, cursuri de igiena sanitara (dezinfectie –sterilizare) si prim-ajutor.
* operatorul este obligat sa-i asigure clientului un spatiu amenajat corespunzator , igienic ,precum si aparatura specializata , ustensile de unica folosinta sau sterilizate in autoclave ,tusuri organice  atestate si verificate de catre Ministerul Sanatatii , asigurarea sterilizarii tuturor suprafetelor ale incaperii cu lampi bactericide UV si solutii dezinfectante.Aceste conditii specificate mai sus  ,sunt  indeplinite in totalitate de catre saloanele autorizate in acest domeniu , deoarece sunt controlate periodic de Sanepid si celelalte organe de contol abilitate.
Daca ati luat decizia sa va faceti un tatuaj sau piercing,interesati-va in totalitate de toate aceste cerinte si nu va lasati  convinsi  de prieteni sau de acesti tatuatori, care lucreaza acasa si isi fac reclama pe diverse site-uri de socializare, precum sunt calificati in domeniu prin anumite certificate de atestare ,dar nu sunt autorizati si nu pot fi controlati de nicio institutie si in primul rand nu va pot garanta ca veti pleca sanatosi si multumiti de tatuajul efectuat. Tatuajul este considerat perfect bine realizat dupa vindecare,nu in momentul imediat dupa tatuare,dar bineinteles ,caci conteaza si respectarea de catre client  in totalitate a sfaturilor de ingrijire,  pentru asigurarea unei vindecari corespunzatoare si a unui tatuaj reusit.
Inainte sa va alegeti artistul tatuator ,verificati portofoliu cu lucrarile efectuate de acestia si asigurati-va, ca sunt ale lor si nu ale altor artisti , doarece unii chiar incearca sa insele clintii cu orice pret ,din cauza incapacitatii lor de-a realiza anumite teme mai complexe sau realistice.
Daca tatuatorul nu va poate oferii un raspuns la toate intrebarile dumneavoastra legate de  toate aspectele precizate mai sus , sau raspunsul nu va convinge ,nu va grabiti sa luati decizii pripite pe care le puteti regreta toata viata . Tatuajul nu este o necesitate si se poate amana pana in momentul in care sunteti convinsi de calitatea lucrarii  si garantarea asigurarii tuturor conditiilor de igiena, pentru a nu va pune sanatatea in pericol.
Nu uitati , tatuajele mai pot fi  remediate, dar sanatatea mai greu sau chiar deloc !
Puneti pret pe sanatate si calitate si nu pe-o reducere la un tatuaj efectuat acasa de o persoana neautorizata.
Desii, pare o joaca sau un moft pentru anumite persoane, de cele mai multe ori tineri  , acesta arta implica foarte multa responsabilitate si raspundere .
Atentie, infractiunea de efectuare a tatuajelor  acasa de catre persoane neautorizate  se pedepseste  aspru cu amenda  si chiar inchisoare ,plus confiscarea  aparaturii.

Multumim pentru timpul acordat si speram sa va facem constienti de toate riscurile la care va supuneti .